Športno društvo Partizan Dolsko

ŠPORTNO DRUŠTVO PARTIZAN DOLSKO

Avtor: MIHA BANDALO, predsednik društva

Športno društo Partizan Dolsko ima zelo dolgo zgodovino. Njegovi začetki segajo v leto 1910, ko je bilo vzporedno s Prosvetnokulturnim društvom ustanovljeno tudi Telovadno društvo Dolsko, v katerem so gojili težko atletiko, predvsem rokoborbo in boks. Od začetka prve svetovne vojne leta 1914 do leta 1920 je delovanje v društvu zamrlo. Potem pa so v 30. letih delovanje obudili in začeli še z orodno telovadbo. Prva težkoatletska, rokoborska tekmovanja so bila v dvoranici pri sveti Heleni. V sklopu TVD Partizan je bil kasneje na pobudo Marjana Lautarja, ki je bil prvi povojni predsednik društva, ustanovljen še smučarski klub. Prirejali so tekmovanja v smučarskem teku in skokih. Zgradili so skakalnico v Petelinjah. V 70. letih je bila v tedanjem TVD Partizan najbolj dejavna namiznoteniška sekcija, ki jo je osnoval pokojni Janez Tomšič. V tem času je bila v Dolskem dograjena tudi asfaltna ploščad pri kulturnem domu in razmahnil se je mali nogomet. Športni veterani so začutili priložnost in obnovili športno društvo Partizan Dolsko v obliki, kot deluje še danes.

Danes se v društvu želimo aktivno ukvarjati s športom in za šport navdušiti mlade. Organizirati želimo prireditve, ki bi privabile več športnih navdušencev iz naše občine. Namen teh prireditev je združiti generacije ob športnem udejstvovanju. V svoje vrste želimo vključiti čim več članov, ki se želijo rekreirati v sklopu sekcij in skupin, ki delujejo v društvu.

Najbolj organizirana skupina v društvu je kolesarsko tekaška sekcija, poleg nje v društvu delujejo še naslednje vadbene skupine:
Aerobika in pilates, Košarka, Mali nogomet in Namizni tenis.

Vsako leto organiziramo več športnih prireditev:
tradicionalna Novoletni tek in Trim liga v malem nogometu, Gorski tek na Murovico in Gozdni tek Ajdovščina, Namiznoteniški turnirji in Občinski, Odprti in Jesenski košarkarski turnirji.

Organizacija društva:
Izvršni odbor sestavljajo:
dr. Miha Bandalo (predsednik), Marko Bokalič, Sebastjan Kokalj,
Matevž Bokalič, Tomaž Tičar, Branka Čič in Darjan Mihelič
Nadzorni odbor:
Ana Bokalič, Nika Kokalj in Gorazd Brodnik

Vam je bil članek všeč?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkdin
Share on pinterest
Pinterest

Komentiraj

Prijavi se na novice

*S poslanim e-mail-om soglašaš s Pogoji poslovanja.

Sledi nam:

Mogoče te zanima tudi