Informativni klub Taraja

Avtor: INFORMATIVNI KLUB TARAJA

Informativni klub Taraja (z dolgim nazivom: Taraja, klub za informiranje o človekovih pravicah) je prostovoljska organizacija in družbeno koristen projekt. Del tega projekta so tudi pravljice. Osnovni namen našega kluba  je informiranje o človekovih pravicah, enakih možnostih, družbeni odgovornosti in odgovornosti vsakega posameznika za svoje zdravje in življenje. Ohranjanje vrednot, kulture branja in pisanja. Aktivno državljanstvo. Socialna pravičnost in vključevanje ranljivih skupin. Pomoč žrtvam nasilja. Medsebojno povezovanje in uresničevanje informativnih, izobraževalnih, športnih, humanitarnih, ekoloških in ezoteričnih aktivnosti.

Prvi zametki nastanka kluba segajo v daljno leto 1997. Z ostalimi somišljeniki ga je ustanovil naš prednik Ivan Tkalec, ki je bil eden najboljših strelcev takratnega časa v streljanju na glinaste golobe, disciplina trap. Poleg športnih disciplin je bil klub že takrat tudi ekološko naravnan. Po Ivanovi tragični smrti je klub nekaj časa miroval. Glede na to, da je bilo vanj vloženega ogromno dela in ljubezni pa smo se potomci kasneje odločili, da nadaljujemo z delom kluba, vendar v drugačnem smislu. Temu primerno se je uskladilo ime  in statut kluba.

Ideje za naše delovanje izhajajo iz naših lastnih težkih življenjskih preizkušenj. Nikoli ne obupamo. Z vztrajnostjo in pogumom gremo naprej. Ker vemo kako je včasih življenje težko, lahko tudi razumemo stiske drugih ljudi. Sodelujemo z NVO in drugimi organizacijami dobre volje za pomoč ljudem.

Z dobrim namenom ohranjanja kulture branja in pisanja smo v letu 2020 izdali dve pravljici, obe z pozitivnimi sporočili. Pripravljamo tudi nove pravljice. Piše jih naša članica, ki ustvarja pod psevdonimom Bella Weaver. Pravljice so bogato opremljene z akvarelnimi ilustracijami, ki jih ustvarja avtorica sama. Morda to ne bi bilo nič posebnega, če avtorica ne bi bila zaradi hude bolezni vezana na dom. Del pravljic od vsake izdaje podarimo, saj je naš cilj, da pravljice pridejo med otroke, zlasti med tiste, ki morda drugače do pravljic sploh ne morejo priti. Več o samih pravljicah in njihovi vsebini si lahko pogledate v meniju TaPravljica.

Ker pa je naš namen poleg ohranjanja vrednot, kulture branja in pisanja tudi informiranje o človekovih pravicah, smo na tej spletni strani zbrali pomembne informacije, za katere menimo, da bi morale priti do čim večjega števila ljudi, saj jih prej, ko slej v življenju potrebuje čisto vsak izmed nas.

Vam je bil članek všeč?

Facebook
Twitter
Linkdin
Pinterest

Komentiraj

Prijavi se na novice

*S poslanim e-mail-om soglašaš s Pogoji poslovanja.

Sledi nam:

Mogoče te zanima tudi