Občina Dol pri Ljubljani išče prostovoljce za projekt Prostofer

old, couple, people

OBČINA DOL PRI LJUBLJANI

Avtor: Občinska uprava, 21.6.2021

Občina Dol pri Ljubljani je v postopku vključitve v projekt Prostofer, ki temelji na prostovoljnosti in je namenjen boljši mobilnosti starejših. Hkrati pa povezuje starejše osebe, ki potrebujejo prevoz in ne zmorejo uporabljati javnih in plačljivih prevozov, s starejšimi aktivnimi vozniki – prostoferji, ki pa po drugi strani radi priskočijo na pomoč.

Projekt Prostofer je namenjen vsem tistim starejšim, ki ne vozijo sami, nimajo sorodnikov in imajo nizke mesečne dohodke, pa tudi slabše povezave z javnimi prevoznimi sredstvi. Omogoča lažjo dostopnost do zdravniške oskrbe, brezplačne prevoze do javnih ustanov, trgovinskih centrov, obiskov prijateljev, zlasti v domovih za starejše, ipd.

Vozniki prostovoljci bodo prevoze opravljali predvidoma od ponedeljka do petka med 8.00 in 16.00 uro, izjemoma pa se lahko dnevi in ure tudi prilagodijo potrebam. Električno vozilo z vsem potrebnim zavarovanjem bo zagotovila Občina.

Prostovoljni šofer je lahko vsak, ki ima vozniško dovoljenje in je v svojem prostem času pripravljen pomagati tistim, ki prevoze potrebujejo. Prostoferji so v resnici veliko več kot zgolj prostovoljni vozniki – svojim sopotnikom nesebično pomagajo tudi, ko ti izstopijo iz avtomobila, pri zdravniku jih pospremijo do čakalnice in počakajo nanje med pregledom, priskočijo jim na pomoč pri vzpenjanju po stopnicah in podobno. To so ljudje z velikim srcem, ki jemljejo svojo humanost za samoumevno in častno dejanje.

Občina Dol pri Ljubljani vabi k sodelovanju prostovoljce, ki bi želeli pri projektu sodelovati in pomagati, da projekt zaživi tudi pri nas. Vozniki, ki želite postati prostoferji, lahko to sporočite občinski upravi na telefonsko številko 01 530 32 40 ali pošljete elektronsko pošto na: obcina@dol.si.

Za vpis potrebujemo naslednje podatke:

  • ime in priimek
  • naslov, poštna številka in kraj bivanja
  • kontaktni telefon
  • letnica rojstva

Vljudno vabljeni vsi, ki lahko del svojega prostega časa namenite drugim občanom in jim ponudite pomoč, ko jo nujno potrebujejo.

Več informacij za zainteresirane voznike: www.prostofer.si/postani-prostofer

Več o projektu na: www.prostofer.si

Vir: www.dol.si/sl/news/vabilo-prostovoljcem-za-sodelovanje-v-projektu-prostofer.html

Vam je bil članek všeč?

Facebook
Twitter
Linkdin
Pinterest

Komentiraj

Prijavi se na novice

*S poslanim e-mail-om soglašaš s Pogoji poslovanja.

Sledi nam:

Mogoče te zanima tudi