Pogoji poslovanja

1. Splošni podatki

Lastnik in upravljalec spletne strani https://taraja.si/ (v nadaljevanju spletna stran) je Taraja, klub za informiranje o človekovih pravicah, Senožeti 42b, 1262 Dol pri Ljubljani; matična številka: 1161776000 (v nadaljevanju Informativni klub Taraja).

Uporabo spletne strani (brskanje, odpiranje povezav, branje vsebine in podobno) in oddaja naročila v spletni trgovini štejemo kot vaše soglasje, da se strinjate z našimi splošnimi pogoji uporabe spletne strani in spletne trgovine.

Pravno obvestilo lahko  kadarkoli in brez predhodne najave spremenimo. To pravno obvestilo si lahko tudi natisnete.

2. omejitev odgovornosti za vsebine

Prispevki, članki in druga obvestila na spletni strani so informativne narave z namenom, da vam podamo koristne informacije. Vsebino spletne strani lahko kadarkoli spremenimo, vsebino dodamo in odstranimo. Za posledice takšnih sprememb ne prevzemamo odgovornosti. Prav tako ne prevzemamo odgovornosti za morebitno nastalo škodo, ki bi vam nastala zaradi uporabe ali nezmožnosti uporabe na naši spletni strani objavljenih vsebin ali nezmožnosti dostopa do spletne strani.

Aktualnost podanih informacij je vezana na datum objave. Svetujemo vam, da vedno preverite ali so informacije v prejetem obdobju še vedno aktualne in točne.

Na spletni strani so objavljene tudi povezave, ki napotujejo na spletne strani ali objave drugih, na katere nimamo vpliva. Informativni klub Taraja za njihovo vsebino, aktualnost in točnost tam pridobljenih informacij ne prevzema odgovornosti..

V ekipi Informativnega kluba Taraja se bomo trudili, da bo portal osvežen in bo vseboval le aktualne informacije, vendar Informativni klub Taraja ne prevzema nikakršnih odgovornosti in garancij za nemoteno uporabo spletne strani kakor tudi morebitnih pomanjkljivosti vsebin, ki se na spletni strani nahajajo. Uporabniki spletno stran uporabljate po lastni presoji in na lastno odgovornost.

Informativnem klubu Taraja ne prevzemamo odgovornosti za kakršnekoli poškodbe (vključno s tistimi, ki jih povzročijo virusi) računalniške opreme ali katerekoli druge aplikacije, s katero je mogoče dostopati do strani, zaradi vašega obiska  spletne strani ali spletne trgovine ali kakršnekoli druge njene uporabe.

3. splošni pogoji nakupa v spletni trgovini

Splošni pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu z Obligacijski zakonikom (OZ), Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT).

3. 1. Podatki o ponudniku spletne trgovine

Informativni klub Taraja

Senožeti 42b 

1262 Dol pri Ljubljani 

E-pošta: info@taraja.si, telefonska številka: 040-604-048

DŠ: SI 86209035

Matična številka: 1161776000

TRR: SI56 6100 0000 7496 895, odprt pri Delavski hranilnici, d.d.

Vpis v register društev UE Ljubljana pod številko 215/383/2017-5

3. 2. naročilo in sklenitev pogodbe

Na spletni strani so  na zavihku »Trgovina« predstavljeni izdelki, ki jih lahko kupite. Izdelki so opremljeni z opisom, morebitnimi dodatnimi informacijami in ceno. S klikom na »Dodaj v košarico« izdelek položite v virtualno nakupovalno vrečko. S klikom na gumb »prikaži košarico« lahko vedno preverite, kateri izdelki so v njej.

Svoj nakup zaključite s klikom na gumb »nadaljuj na blagajno«.  V obrazec vnesete potrebne podatke za izstavitev računa, naslov za dostavo in način plačila.

S klikom na gumb »kupite sedaj« podate obvezujočo ponudbo za sklenitev nakupne pogodbe. Pogodba s strani Informativnega kluba Taraja stopi v veljavo, ko vam Informativni klub Taraja naročeni izdelek pošlje.

Do prejema celotnega plačila ostane blago last Informativnega kluba Taraja.

3. 3. cene

Objavljene cene v spletni trgovini veljajo za kupce, ki izdelke kupijo preko spletne trgovine na spletni strani. Vse cene so navedene v evrih (EUR). Cena ne vsebuje stroškov dostave. DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena ZDDV-1. (Nismo davčni zavezanec).

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila. Informativni klub Taraja si pridržuje pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila.

Prodaja izdelkov po predstavljenih cenah poteka v običajnih količinah, primernih za gospodinjstva.

 

3. 4. način plačila

Izdelke lahko plačate s plačilom po predračunu ali s plačilom po povzetju. V primeru plačila po predračunu Informativni klub Taraja odpremi izdelke po prejetju nakazila na njegov transakcijski račun.

V primeru plačila blaga po predračunu je potrebno znesek nakazati v roku 5 dni po oddaji naročila. Bančni podatki za nakazilo:  SI56 6100 0000 7496 895, odprt pri Delavski hranilnici, d.d.

V primeru unovčenja kuponov se upoštevajo posebni pogoji, ki veljajo za unovčenje kuponov, kot so navedeni na kuponih. Pri enem nakupu se lahko unovči le en kupon oz. popust za eno naročilo.

Izplačilo gotovine kakor tudi kasnejši obračun kupona za prejšnja naročila ni možen.

3. 5. način in rok dostave

Rok odpreme naročenih izdelkov, ki so na zalogi, je tri do pet delovnih dni za dostavo v Republiki Sloveniji. V primeru plačila po predračunu bodo naročeni izdelki odpremljeni po prejetju plačila na naš transakcijski račun.

Dostava je običajno izvršena naslednji delovni dan po odpremi. V primeru izrednih razmer lahko prihaja do zamud pri dostavi v okviru dostavne službe. V tem primeru Informativni klub Taraja ne prevzema nikakršne odgovornosti.

Dostavo naročenih izdelkov izvaja General Logistics Systems, logistične storitve d.o.o. (v nadaljevanju »GLS«).

Strošek  pošiljanja blaga (do 2 kg teže) pri plačilu po predračunu znašajo 4,00 € na naročilo in pri plačilu po povzetju 4,85 € na naročilo. Ob naročilu nad 39 € je strošek dostave v Sloveniji za vas brezplačen.

GLS ponuja več načinov in točk prevzema. Več informacij je na voljo tej povezavi. Mesto za prevzem pošiljke je stvar dogovora med kupcem in GLS.

Prednaročila

V primerih prednaročil vam izdelke odpošljemo v roku dveh delovnih dni od prejema v skladišče.

Izdelke se dostavlja po Sloveniji in drugih državah Evropske Unije. V primeru dostave v druge države EU, se strošek dostave obračuna po veljavnem ceniku dostavnega podjetja. Za izračun stroška nas prosim kontaktirajte na info@taraja.si.

3. 6. pravica do odstopa od pogodbe brez navedbe razlogov

Kot potrošnik (kupec, ki je fizična oseba) imate pravico odstopiti od pogodbe brez navedbe razlogov za odstop z nedvoumno izjavo v 15 dneh od prejema blaga. O tem nas obvestite na e-mail: info@taraja.si ali po pošti na naslov: Informativni klub Taraja, Senožeti 42b, 1262 Dol pri Ljubljani. Za odstop lahko uporabite obrazec ali pa nam podatke, ki so predvideni v obrazcu preprosto sporočite preko e-pošte.

Sporočilo o odstopu od pogodbe je pravočasno, če je poslano pred iztekom odstopnega roka. Če odstopite od pogodbe, morate prejeto blago vrniti nepoškodovano v 14 dneh po tem, ko ste nas obvestili o odstopu od pogodbe. Šteje se, da ste pravočasno vrnili blago, če ga pošljete pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo. Stroške pošiljanja nosite sami.

Zraven priložite kopijo računa in kratek dopis s številko vašega transakcijskega  računa (TRR), kamor vam bomo v 15 dneh od prejema vrnjenega paketa nakazali znesek vašega nakupa.

V primeru, da ste izdelke plačali po predračunu, vam bomo že tako izvedeno plačilo vrnili v roku 15 dni od prejema vrnjenega izdelka.

Naslov za vračilo izdelka: Informativni klub Taraja, Senožeti 42b, 1262 Dol pri Ljubljani

3. 7. pritožbe in reklamacije

Informativnem klubu Taraja upoštevamo veljavne predpise s področja varstva potrošnikov. V primeru, da menite, da so vam bile pri nakupu kratene pravice, ste prejeli blago z napako ali nam želite sporočiti kaj drugega, nas o tem prosim obvestite na elektronski naslov: info@taraja.si ali po pošti na naslov: Informativni klub Taraja, Senožeti 42b, 1262 Dol pri Ljubljani.

Informativnem klubu Taraja bomo v 7 delovnih dneh potrdili, da smo pritožbo prejeli in kupcu sporočili čas obravnave pritožbe ter ga obvestili o poteku postopka.

Vse morebitne spore si bomo prizadevali rešiti sporazumno. Če takšna rešitev ne bo mogoča, je za reševanje vseh sporov pristojno Okrajno sodišče v Ljubljani.

 Za vsa razmerja ter za pravice in obveznosti, ki niso urejene s temi splošnimi pogoji poslovanja, se smiselno uporabljajo določila Obligacijskega zakonika (OZ) in zakonov, ki so podlaga splošnih pogojev poslovanja.
 
V primeru, da ste prejeli izdelek z napako, nam le-tega vrnite po pošti na naslov: Informativni klub Taraja, Senožeti 42b, 1262 Dol pri Ljubljani in zraven priložite kratko obrazložitev, zapišite ali želite menjavo izdelka ali povrnitev kupnine ter kopijo računa.
 

Naslov za vračilo naročila in reklamacije:

 Informativni klub Taraja, Senožeti 42b, 1262 Dol pri Ljubljani

E-pošta: info@taraja.si, telefonska številko: 051/604-815

V primerih vračila blaga zaradi pritožbe/reklamacije ali zamenjave blaga z napako, kupec sam nosi stroške pošiljanja blaga ponudniku.

3. 8. odgovornost za pošiljko

Informativnem klubu Taraja od trenutka, ko oddamo pošiljko z naročenimi izdelki, ne odgovarjamo za fizične poškodbe, uničenje ali izgubo le-te. Prav tako ne odgovarjamo za manjkajočo vsebino v pošiljki ali če pride pošiljka do stranke v odprtem stanju. Ob prevzemu pošiljke vas prosimo, da preverite svoj paket ob prisotnosti kurirja. Če so na paketu vidne poškodbe (raztrgani deli ali zmečkanje) ob prisotnosti kurirja izpolnite zapisnik o škodi.  V tem primeru vas prosimo, da nas kontaktirate na info@taraja.si. V najkrajšem možnem času vas bomo obvestili o nadaljnjih ukrepih.

4. varstvo osebnih podatkov

Za nas je varovanje vaše zasebnosti zelo pomembno. Z vašimi osebnimi podatki ravnamo skrbno in jih varujemo pred zlorabo, razkrivanjem in nepooblaščenim dostopom. V nadaljevanju vam pojasnjujemo, katere podatke o vas zbiramo in kako jih uporabljamo. Osebne podatke uporabljamo le za namen, za katerega ste nam jih posredovali.

4. 1. katere osebne podatke zbiramo in obdelujemo ter zakaj?

Zbiramo, obdelujemo in hranimo zgolj osebne podatke, ki nam jih posredujete in so navedeni v nadaljevanju. Podatke zbiramo in obdelujemo na podlagi izvajanja pogodbe, našega zakonitega interesa ali na podlagi vašega podanega soglasja.

4. 1. 1. nakup v spletni trgovini

Osebne podatke, ki nam jih posredujete v spletni trgovini,  obdelujemo za namen obdelave vašega naročila, saj brez tega vašega naročila ne moremo obdelati in vam naročenega poslati. Gre za dopustno obdelavo za namen izvajanja ali sklenitve pogodbe. Tako obdelujemo naslednje podatke:

  • ime in priimek – za naslavljanje in izdajo računa ter dostavo izdelka
  • naslov za dostavo – z namenom izdaje računov in dostave paketa z naročenimi izdelki
  • e-naslov, telefonska številka –  z namenom obveščanja o naročilu, pošiljanja povzetka naročila in drugo morebitno komunikacijo vezano na vaše naročilo.
  • Podatek o številki vašega transakcijskega računa obdelujemo v primeru, ko nam ga sporočite za namen vrnitve plačane kupnine.

Če nakupa ne opravi oseba, katere podatki so oddani preko naročila (npr. v primeru darilnega pošiljanja), je obveznost osebe, ki odda naročilo, da ima ustrezno pravno podlago za posredovanje osebnih podatkov  druge osebe (npr. ima njeno soglasje) ter da to osebo tudi obvesti o obdelavi njenih osebnih podatkov, kot izhaja iz tega obvestila.

Ime in priimek, naslov za dostavo ter e-naslov ali telefonsko številko posredujemo pogodbenemu partnerju za dostavo pošiljk: General Logistics Systems, logistične storitve d.o.o., Cesta v Prod 84, 1129 Ljubljana.

Vaše osebne podatke lahko obdelujejo tudi druge fizične ali pravne osebe, ki nam nudijo običajne internetno komunikacijske storitve, kot so ponudniki telekomunikacijskih storitev in druge osebe, ki nam nudijo podporne storitve (računovodski servis, pravna služba, ipd).
 
Osebne podatke, ki ste nam ji posredovali za namen nakupa izdelkov na naši spletni strani, hranimo še deset let od nakupa. Takšno hrambo utemeljujemo s svojim zakonitim interesom, saj podatke potrebujemo za primer vaših ali naših pravnih zahtevkov iz naslova vašega nakupa ki  zastarajo v petih letih od nakupa, preostalo obdobje pa jih hranimo kot poslovno dokumentacijo.
 

4. 1. 2. prijava na e-obvestila

Informativni klub Taraja vam pošilja e-obvestila na vaš elektronski naslov na podlagi vaše vnaprejšnje privolitve, ki ste jo podali z izjavo, ki jo obkljukate ob naročilu ali z vnosom svojega elektronskega naslova v posebno polje na spletni strani.

V tem primeru bomo za  namen obveščanja uporabljali elektronski naslov in vaše ime.

Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite. To storite tako, da nam pišete na info@taraja.si.

Ob podaji vaše privolitve shranimo kopijo vaše potrditve, v katerem ste s potrditvijo izjave podali privolitev za prejemanje e-obvestil, takšno kopijo privolitve hranimo kot dokazilo o vaši privolitvi za obdelavo osebnih podatkov.

Osebne podatke bomo uporabljali za pošiljanje obvestil o novih izdelkih, posebnih ponudbah in popustih.

Osebnih podatkov (ime, elektronski naslov) ne bomo posredovali tretjim osebam, razen če bi od nas tako zahteval zakon. Vaše osebne podatke pa lahko obdelujejo tudi druge fizične ali pravne osebe, ki nam nudijo običajne internetno komunikacijske storitve, kot so ponudniki telekomunikacijskih storitev in druge osebe, ki nam nudijo podporne storitve (računovodski servis, pravna služba, ipd).

Osebne podatke bomo hranili ves čas trajanja soglasja. V primeru odjave od obvestil ali drugačnemu preklicu soglasja, bomo osebne podatke hranili še toliko časa, kot smo na podlagi predpisov lahko pozvani k njeni predložitvi. Trenutni zastaralni rok znaša dve leti, zato bomo kopijo privolitve in vaše osebne podatke dokončno izbrisali iz naših evidenc najkasneje po poteku treh let od prejetja vaše odjave. Takšen rok hrambe utemeljujemo z našim zakonitim interesom, saj lahko zgolj na takšen način zagotavljamo dokaz, da smo vaš elektronski naslov, do vaše odjave, zakonito uporabljali za posredovanje obvestil.

4. 2. piškotki

Če obiščete našo spletno stran, v vašo napravo shranjujemo in posledično iz nje beremo majhne datoteke, kot so piškotki. Piškotek je majhen skupek črk in števk, ki ga hranimo na vašem spletnem brskalniku ali trdem disku vašega računalnika. V trenutku, ko zaprete okno spletnega brskalnika, se nekateri piškotki izbrišejo. Nekateri piškotki pa ostanejo v napravi za nastavljen čas in se aktivirajo pri vsakem obisku spletnih strani, ki so piškotke ustvarile.  V nadaljevanju predstavljamo katere piškotke uporabljamo, koliko časa se shranjujejo na vaši napravi in čemu so posamezni piškotki namenjeni.

 

Ime piškotka Tip Namen Čas shrambe
ct_pointer_data Nujni Clean Talk piškotek – uporablja se za preprečevanje neželene pošte (anti-spam) na naši spletni strani in obrazcih. Opravlja vlogo požarnega zidu za našo spletno stran. do konca vaše uporabe spletne strani
ct_timezone Nujni Anti-spam in požarni zid do konca vaše uporabe spletne strani
cookielawinfo-checkbox-necessary Nujni Uporablja se za shranjevanje vašega privoljenja za uporabo piškotkov 1 leto
cookielawinfo-checkbox-non-necessary Nujni Uporablja se za shranjevanje vašega privoljenja za uporabo piškotkov 1 leto
apbct_timestamp Opcijski Anti-spam in požarni zid do konca vaše uporabe spletne strani
apbct_site_landing_ts Opcijski Anti-spam in požarni zid do konca vaše uporabe spletne strani
apbct_page_hits Opcijski Anti-spam in požarni zid do konca vaše uporabe spletne strani
apbct_cookies_test Opcijski Anti-spam in požarni zid do konca vaše uporabe spletne strani
ct_sfw_pass_key Opcijski Anti-spam in požarni zid 1 mesec
ct_checkjs Opcijski Anti-spam in požarni zid do konca vaše uporabe spletne strani
ct_ps_timestamp Opcijski Anti-spam in požarni zid do konca vaše uporabe spletne strani
ct_fkp_timestamp Opcijski Anti-spam in požarni zid do konca vaše uporabe spletne strani
apbct_visible_fields Opcijski Anti-spam in požarni zid do konca vaše uporabe spletne strani

4. 3. vaše pravice glede varstva osebnih podatkov

  • pravico do dostopa do osebnih podatkov; to pomeni, da imate pravico zahtevati informacijo o tem, ali obdelujemo vaše osebne podatke. V primeru, da osebne podatke obdelujemo, lahko zahtevate dostop do njih in določene informacije o obdelavi, npr. o namenu obdelave osebnih podatkov, o vrstah zadevnih osebnih podatkov, predvidenem obdobju hrambe osebnih podatkov ipd.
  • pravico do popravka netočnih ali nepopolnih podatkov
  • pravico zahtevati omejitev obdelave
  • pravico do izbrisa osebnih podatkov (v primeru, da so zato izpolnjeni predpisani pogoji)
  • pravico do prenosa osebnih podatkov, to pomeni, da imate pravico zahtevati, da vam vaše osebne podatke, ki ste nam jih posredovali, izpišemo in posredujemo v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki oziroma jih posredujemo drugemu upravljavcu.
Vaše pravice uresničujete tako, da nam pisno zahtevo pošljete na elektronski naslov info@taraja.si ali po navadni pošti na naslov:  Informativni klub Taraja, Senožeti 42b, 1262 Dol pri Ljubljani. Po prejetju zahteve bomo vašo zahtevo individualno obravnavali.
 
 
Če menite, da se vaši osebni podatki obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov imate pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu RS (Informacijski pooblaščenec, Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana, e-pošta: gp.ip@iprs.si).
 
Če imate dodatna vprašanja glede varstva osebnih podatkov nam pišete na info@taraja.si ali nas pokličete na 040-604-048.

Dol pri Ljubljani, 12. 2. 2021