Glasba

SIGNE z novim singlom MED PRSTI GRE

Foto: Karla Koman

Avtor: Zasedba SIGNE

SIGNE z novim singlom MED PRSTI GRE

Akustična in elektronska glasba podprta z umetniško vizualizacijo

Skladba MED PRSTI GRE je prvi singel kamniške zasedbe SIGNE, ki jo poleg producenta Roka Zevnika sestavljata tudi dva nekdanja člana skupine ARCHE, Rok Lipičnik in Matjaž BalantičTemeljno sporočilo skladbe je, da imamo premalo časa, da bi ga zapravljali za nekaj, kar nas v resnici ne navdihuje ter da je treba prisluhniti in slediti lastni intuiciji, predvsem pa srcu.

 

ORGANSKA IN OBENEM VESOLJNA, MISTIČNA ESTETIKA
SIGNE je zasedba, katere glasbeni izraz je kombinacija akustičnega in elektronskega zvoka, ki združuje različne glasbene žanre (rock, grunge, drum & bass, elektronika …). Rok Zevnik je oblikoval nekoliko drugačno zvočno sliko, podloženo z močnimi basi, akustikami in sintetičnimi oprijemi, ki skladbo naredijo vesoljno estetsko in obenem organsko.

 

 Foto: Karla Koman

 Rok Lipičnik

VIKINŠKA BOJEVNICA SIGNE KOT SIMBOL NOVIH ZAČETKOV IN ZMAG
Signe je bila vikinška bojevnica, ki je v krutem moškem svetu uspela maščevati očetovo smrt in si s tem pridobila mesto med bojevniki. »Nekako sem začutil, da bi bendu mirno lahko rekli SIGNE, saj v prevodu pomeni NEW VICTORY« … še doda pevec sestava Rok Lipičnik.

Avtor besedila, glasbe, pevec skupine: Rok Lipičnik
Producent, aranžer: Rok Zevnik
Glasba, kitara, aranžmaji: Matjaž Balantič
Mix: Rok Zevnik
Mastering: Gregor Zemljič

Umetniško vizualizacijo, ki avdio še opolnomoči, je pripravila Stella Ivšek, za video pa je v sodelovanju s Koprodukcijo Plus poskrbel producent Adam Mulalić.

 

Vam je bil članek všeč?

Facebook
Twitter
Linkdin
Pinterest

Komentiraj

Prijavi se na novice

*S poslanim e-mail-om soglašaš s Pogoji poslovanja.

Mogoče te zanima tudi