Aktivna pomoč ZPMS otrokom in mladostnikom v socialni stiski zaradi epidemije COVID-19

Avtor: ZVEZA PRIJATELJEV MLADINE SLOVENIJE

Ker se zavedamo resnosti posledic epidemije COVID-19 na socialne razmere v naši družbi, uvajamo novo obliko pomoči, namenjeno otrokom in mladostnikom, katerih staršem oz. skrbnikom so zaradi epidemije COVID-19 dohodki znižali v tolikšni meri, da ne zmorejo več poravnati življenjskih stroškov. Še posebej to velja za družine z mladoletnimi otroki, ki so pred epidemijo živele sicer skromno, a brez dodatne pomoči, nato pa so se čez noč znašle na robu preživetja.

 Z Aktivno pomočjo ZPMS bomo zagotovili, da bo hitro poskrbljeno za ključne potrebe otrok in mladostnikov: hrana, oblačila, higienski izdelki, šolske potrebščine in tehnična oprema za šolanje na daljavo (računalnik, modem, pomoč pri plačilu naročnine za internet), kakovostno preživljanje prostega časa (letovanje/zimovanje) ter kritje bivalnih stroškov (najemnina, ogrevanje, elektrika, komunala).

Konvencija o otrokovih pravicah opredeljuje neodtujljivo pravico otrok do življenja. (6. člen), nadalje opredeljuje pravico otrok do življenjske ravni, ki ustreza njihovemu telesnemu, umskemu, duhovnemu, nravstvenemu in družbenemu razvoju (27. člen).

Zveza prijateljev mladine Slovenije s socialnimi in humanitarni programi zbira in posreduje pomoč otrokom iz socialno ogroženih družin, otrokom iz enoroditeljskih družin z nizkimi prejemki, talentiranim otrokom, ki jim materialno stanje v družini ne omogoča razvoja talenta in omogoča brezplačno letovanje otrok.

Če ste družina z mladoletnimi otroci, ki se je znašla v stiski, in potrebujete pomoč, lahko izpolnite obrazec za vključitev v socialno humanitarni program ZPMS in ga skupaj z zahtevanimi dokazili pošljete na:

Zveza prijateljev mladine Slovenije
Dimičeva 9
1000 Ljubljana

Vam je bil članek všeč?

Facebook
Twitter
Linkdin
Pinterest

Komentiraj

Prijavi se na novice

*S poslanim e-mail-om soglašaš s Pogoji poslovanja.

Sledi nam:

Mogoče te zanima tudi