Beli obroč Slovenije

Avtor: BELI OBROČ SLOVENIJE

Beli obroč Slovenije, Društvo za pomoč žrtvam kaznivih dejanj, je humanitarno društvo, ki nudi pomoč žrtvam kaznivih dejanj, predvsem žrtvam nasilja v družini. Društvo deluje v slovenskem prostoru od svoje ustanovitve 5.12.2003, ko je nastalo na pobudo Društva državnih tožilcev Slovenije. S svojimi nalogami in poslanstvom se pridružujemo Evropskemu forumu za zaščito žrtev.

Poleg sedeža društva v Ljubljani ima društvo delujoče enote še v Celju, Velenju in Kopru. V preteklosti je društvo izvedlo več uspešnih projektov in je od začetka svojega obstoja pomagalo že več tisočim žrtvam nasilja.

Naloge društva so:
–  nudenje brezplačne psihosocialne in brezplačne pravne pomoči žrtvam kaznivih dejanj
–  obveščanje javnosti o celotnem spektru pomoči žrtvam (npr. sodelovanje na festivalih, sejmih, v mediji
–  preventivno delovanje na področju nasilja (organiziranje predavanj in delavnic na temo nasilja in zdrave samopodobe za učence, dijake, študente, starostnike itd.)
–  štipendiranje otrok z izkušnjo nasilja v družini
–  nudenje materialne pomoči žrtvam (v obliki darilnih kartic, paketov hrane, paketov oblačil)
–  sodelovanje z državnimi organi in nevladnimi organizacijami na področju nasilja
–  izobraževanje prostovoljcev, ki so vključeni v delovanje društva

PROSTOVOLJCI

Prostovoljci društva so za delovanje društva izrednega pomena, predvsem pri promociji društva in osveščanju javnosti glede problematike nasilja v družbi. Prostovoljci pomagajo tudi pri delitvi materialne pomoči, ponujajo nove ideje za razvoj društva, pomagajo pri organizaciji in izvedbi predavanj in delavnic ipd.

Prostovoljci društva se udeležujejo tudi raznih usposabljanj in delavnic, na katerih se spoznajo s pomenom prostovoljskega dela in kako lahko pripomorejo k delovanju društva. Prostovljci društva opravljajo svojo funkcijo vestno in častno. S prostovoljci društva sklenemo dogovor o prostovoljstvu in dogovor o varovanju osebnih podatkov.

Če želite postati prostovoljec oz. prostovoljka društva, kontaktirajte enoto društva, ki vam je najbližje. Zaposleni strokovnjaki na enotah vas bodo povabili na osebni razgovor, kjer vam bodo ponudili še dodatne informacije, ki vas zanimajo pred vstopom v prostovoljstvo društva Beli obroč Slovenije.*

NAŠE ENOTE:

Vam je bil članek všeč?

Facebook
Twitter
Linkdin
Pinterest

Komentiraj

Prijavi se na novice

*S poslanim e-mail-om soglašaš s Pogoji poslovanja.

Sledi nam:

Mogoče te zanima tudi