FIZIO EMTERES – Špela Grilj s.p.

Objava je sponzorirana

Avtor: ŠPELA GRILJ

Fizio Emteres je zasebna fizioterapija, ki je nastala iz želje po izvajanju raznolikih storitev s področij fizioterapije v prepletanju z drugimi tehnikami, ki pripomorejo k izboljšanju zdravja ter počutja in to na način, ko ti razporeditev in predvsem ˇvzeti si˝ dovolj časa omogoča individualen pristop do posameznika in celostno obravnavo. 

Približati fizioterapijo in predvsem pomen gibanja, z izvajanjem terapije na domu, ki je namenjena v prvi vrsti starostnikom, je bila prva ideja za ustanovitev podjetja. S terapevtskimi pristopi povzetimi iz različnih konceptov lahko pripomoremo k izboljšanju ali povrnitvi funkcionalne samostojnosti, čim daljša samostojnost, pa je želja, vsakega od nas. K ideji o izvajanju fizioterapije na domu pa je bila tesno pridružena tudi želja za izvajanje manualne terapije, ki pa se pretežno izvaja v naših prostorih.

O meni
Špela Grilj, diplomirana fizioterapevtka, Emmett terapevtka in lastnica Fizio Emteres .
Svojo poklicno pot sem pričela s pripravništvom v zasebni fizioterapiji in nato nadalnjih sedem let v domu starejših občanov, kjer sem kot fizioterapevtka delovala do odločitve za samostojno pot. V teh letih sem pridobila neprecenljive izkušnje s področja geriatrije, predvsem pa spoznala pomen fizioterapevtske obravnave in gibanja pri starejših osebah, ki zaradi sprememb, ki nastanejo v procesu staranja, pridruženih bolezni in življenjskih izkušenj potrebujejo empatičen in celostni pristop. 

Svoje znanje sem ob delu izpopolnjevala z dodatnimi izobraževanji s področja manualne terapije, za katero sem se navdušila že v času pripravništva in ima pri meni prav posebno mesto. Pred tremi leti pa me je nepričakovano navdušila tudi Emmett terapija, ki se v Sloveniji v zadnjih letih šele dobro uveljavlja in mi je odprla nov pogled na delovanje našega telesa.

Storitve
Fizioterapija
se izvaja z namenom izboljšanja in povrnitve funkcionalnega in zdravstvenega stanja. Z različnimi manualnimi tehnikami in kinezioterapijo pripomore k zmanjšanju bolečine in povrnitvi funkcije. Fizioterapija je pomemben del pri rehabilitaciji po operativnih posegih in poškodbah, pripomore k zmanjšanju in odpravi akutnih in kroničnih bolečin in ima pomembno vlogo pri povrnitvi ali vzdrževanju funkcionalnih aktivnosti pri nevroloških obolenjih. Poteka lahko na domu uporabnika ali v prostorih fizioterapije.

Fizioterapija na domu
omogoča obravnavo v domačem okolju in je usmerjena k povrnitvi funkcionalne samostojnosti uporabnika ali upočasnitvi napredovanja določene bolezni. Največkrat se izvaja pri osebah z nevrološkimi obolenji (npr.: Parkinsonova bolezen, multipla skleroza, stanje po preboleli možganski kapi, polinevropatije idr.), kjer je pogosto potrebna dolgotrajna obravnava. Izvaja se tudi po operativnih posegih in poškodbah, ki onemogočajo prihod na ambulantno fizioterapevtsko obravnavo.Fizioterapija na domu je priporočljiva tudi pri tistih starostnikih, ki zaradi svoje zmanjšane aktivnosti in drugih morebitnih pridruženih boleznih potrebujejo celosten pristop za ohranjanje čim večje funkcionalne samostojnosti.

Manualna terapija
je koncept obravnave, ki z različnimi manualnimi tehnikami zmanjšuje in odpravlja bolečino in druge simptome, ki nastanejo zaradi sprememb v strukturi mišic, kit, sklepov in fascij. Izvaja se kot samostojna terapija ali v sklopu fizioterapevtske obravnave.

Emmett terapija
je zaporedje majhnih gibov na določenih točkah, ki aktivirajo in re-aktivirajo mišični spomin. Izvaja se z Emmett tehniko, lahnim dotikom prstov na specifične Emmett točke. Z Emmett tehniko se preko stimulacije fascij lahko odpravijo določene blokade v telesu, kar privede do ponovne vzpostavitve telesnega ravnovesje.

Kontakt:
Špela Grilj, 031 491 816
Za naročanje na terapijo pokličite in se dogovorimo za termin.
Lokacija: Občina Dol pri Ljubljani (fizioterapija na domu)
Ljubljana Črnuče (prostori fizioterapije)

Vam je bil članek všeč?

Facebook
Twitter
Linkdin
Pinterest

Komentiraj

Prijavi se na novice

*S poslanim e-mail-om soglašaš s Pogoji poslovanja.

Sledi nam:

Mogoče te zanima tudi