Integralna biorgonomija

Vir: Marjan Ogorevc: Integralna biorgonomija (2004)

Prav upoštevanje komplementarnosti (komplementarnih energij), popravka genetske kode, ozaveščanja in odprave vzroka težav, uporaba transformacijskih (magičnih) procesov, dela metodo integralne biorgonomije izjemno učinkovito. V resnici pa je v vsej metodi najbolj pomembno, da gre pri vsem kar počnemo, za duhovni razvoj. Tu mislim predvsem na spremembo (širjenje) zavesti skozi spoznavanje in ozaveščanje vedenja o delovanju stvarstva in zakonitostih tega delovanja. Le tako lahko razumemo vzroke naših težav, odpravo vseh vrst omejitev, vzorcev, blokad, ki so nas ovirale, da bi bili to, kar smo. Ali drugače rečeno, ki jih moramo prepoznati, ozavestiti in preseči na svoji evolucijski poti.

Avtor knjige

Korenine biorgonomije najdemo že pri Avstro-Ogrskem zdravniku Wilheimu Reichu, ki je bil na začetku sporen, toda pozneje priznan znanstvenik, ki je odkril orgonsko energijo in razvil orgonomijo kot znanost. Živel je (1897 – 1957) v Avstriji, Nemčiji, na Danskem, v Švedski, Norveški, New Yorku in na koncu v Rangeleyu od l. 1944 do smrti.

Po seriji svojih poskusov, ki jih je začel leta 1936, je razglasil, da je odkril bione. Gre za umetno ustvarjene energijske mehurčke, ki naj bi bili nekaj med mrtvo in živo snovjo, lahko pa se razvijejo v praživali, rakaste celice in podobno. Bil je prepričan, da je te bione ustvaril iz snovi, kot so steriliziran premog in saje. 

Slika: Wilheim Reich

Za takratne znanstvenike to njegovo odkritje ni bilo sprejemljivo, saj je preveč odstopalo od tedanjih spoznanj. Takrat so mislili, da so bioni majhni delčki materije in da je njegovo gibanje posledica v fiziki dobro znanega Brownovega fenomena (R. Brown, škotski botanik, ki je leta 1827 odkril način gibanja mikroskopsko majhnih delčkov). Seveda Reicha to nesprejemanje njegovih ugotovitev ni ustavilo, saj je s svojimi raziskavami nadaljeval in se na podlagi raziskav morskega peska osredotočil na posebno vrsto »sevajočega biona«, za katerega je menil, da oddaja osnovno življenjsko energijo, ki jo je imenoval orgonska.

Njegovo znanstveno delo obsega čas med letoma 1920 in 1950. V svojem delu »Eter, Bog in hudič« je orgon celo enačil s statično energijo in trdil, da povzroča tudi radijske in druge motnje. Mogoče bodo pretekla leta preden bo znanje, ki ga je odkril, priznano in sprejeto, tako kot je preteklo mnogo časa, preden je Galileo Galilei prepričal svet, da se vse v vesolju ne vrti okrog Zemlje.

Orgonomija je znanstvena veda, ki raziskuje orgonsko energijo v organizmih, na Zemlji, v atmosferi in tudi v prostoru izven naše atmosfere. Orgonsko energijo najbolje opisuje beseda pred atomska energija. Njen naravni pretok je ključen za življenje vsega živega na Zemlji. Orgonomija je torej znanstvena veda, ki jo je razvil dr. Wilhelm Reich. Pokriva mnoge teme, začne pa se s teorijo o nevrozi ljudi v povezavi z naravnim pretokom življenjske energije, ki se zablokira zaradi določenih travmatičnih izkušenj v življenju. Dr. Reich je pri teh raziskavah tesno sodeloval s Sigmundom Freudom in rezultate objavil v knjigah »The function of the orgasm 1927« in »Character Analysis 1933«.

Vegetativno terapijo (Reichovo terapijo) je Dr. Reich razvil med letoma 1920 in 1930 in se uporablja kot del mnogih terapij, kot so gestalt, bioenergija, rolfing, … Svoje študije o nevrozi je objavil v knjigah »The mass psychology of fascism – 1933«, »People in trouble – 1936«, »The innasion of compulsory sex –morality – 1931«, »The sexual revolution – 1935«, »Lismon little man – 1948« in »The murder of Christ -1951«. Svoje delo je nadaljeval z raziskavami o ustvarjanju življenja iz anorganske materije in nadaljnjimi študijami o orgonski energiji (znani tudi kot chi, prana, …). Wilhelm Reich je izvedel več znanstvenih eksperimentov, s katerimi je konkretiziral prisotnost orgonske energije (»The cancer biopathy – 1948«). Reich je bil prepričan, da je mogoče s posebnimi akumulatorji orgonsko energijo izločiti iz zraka in jo koristno uporabiti za zdravljenje različnih psihofizičnih bolezni. Razvil je naprave, ki zbirajo orgonsko energijo, orgonske akumulatorje, ki pospešujejo naravno zdravljenje telesa. Raziskoval je reakcije orgonske energije z nuklearno radiacijo (»The oranur experiment – 1951) in s tem dokazal nevarnost izpostavljanja radiaciji.

Leta 1957 je moral v zapor, ker ni upošteval sodne prepovedi za prevoz orgonskih akumulatorjev preko državne meje. Prepoved je zahtevala FDA (U.S. Food and Drug Administration). Obtožili so ga na dve leti zaporne kazni. Umrl je v zaporu l. 1957, nekaj mesecev pred možnim pogojnim izpustom. Pogojni izpust bi bil dovoljen, če bi W. R. podpisal listino, s katero se obvezuje, da ne bo nikoli več pisal ali delal z orgonomijo. Njegovih osebnih stvari in zapiskov niso nikoli vrnili njegovim svojcem, čeprav so jih ti zahtevali. Sodišče je dvakrat odobrilo zahtevo FDA za sežig njegovih knjig, leta 1950 in 1960.

Njegovo delo danes nadaljujejo mnogi znanstveniki po vsem svetu. Mikrofilme večine njegovih napisanih del imajo shranjene v arhivih na nekaterih univerzah v Ameriki. Njegovo posestvo v državi Maine, v Rangeleyu, vzdržujejo kot muzej in še vedno objavljajo njegove knjige. Reichove knjige je moč dobiti tudi v nekaterih slovenskih knjižnicah (NUK). Večina njegovih knjig je prevedena v srbski jezik.

BIORGONOMIJA DANES
Biorgonomija se kot novodobna metoda zdravljenja in duhovnega razvoja zelo intenzivno razvija. Ker je odprta do novih spoznanj, se še vedno širi predvsem na področju učinkovitosti in intenzivnosti. Danes biorgonomijo poučujejo v Izraelu pri učencih Rafaela Rosena, ki velja za očeta biorgonomije. 

Za širjenje biorgonomije v Evropo je najbolj zaslužna Naomi Feinberg iz Izraela, ki jo je prinesla tudi v Slovenijo. Naomi Feinberg sedaj razvija in poučuje Hatmara merkavo, metodo, ki izhaja iz Rosenove biorgonomije, vendar pa ji je dodala svoje posebnosti, zato se vse bolj oddaljuje od izvirne biorgonomije. Zaradi naglega širjenja biorgonomije pa danes deluje v Evropi in Sloveniji že veliko učiteljev biorgonomije.

Slika: Naomi Feinberg

Med vsemi, ki se poglobljeno ukvarjajo z biorgonomijo, ves čas poteka izmenjava idej in novih spoznanj. Vsak seveda širi biorgonomijo na svoj način, saj le-ta temelji na njegovem predhodnem znanju in novih spoznanjih, ki jih pridobiva skozi prakso. Biorgonomija kot metoda za duhovni razvoj in zdravljenje je univerzalna in kot taka uporabna tudi v drugih metodah in na vseh področjih. Še posebno pa je uporabna kot nadgradnja klasičnih bioenergijskih metod, ker so nekatere za današnji čas že nekoliko zastarele in ne ustrezajo več današnjim spoznanjem o bioenergijskem zdravljenju. To pa še posebej velja za urejanje bioenergijskih pretokov, čaker in podobnega takrat, če s tem ne odpravljamo vzrokov za zdravstvene težave. V primeru, ko ne odkrijemo in ne odpravimo vzrokov za težave, pa je lahko tudi bioenergijsko zdravljenje simptomatsko in kot takšno še bolj škodljivo kot medicinsko zdravljenje.

Moje poznavanje karmične diagnostike, ki se ukvarja z diagnostiko karmičnih – prvotnih vzrokov za zdravstvene težave, neprijetne situacije, motnje v karakterju in težko usodo ter intenzivne raziskave in številne terapije – vse to me je pripeljalo do novih spoznanj. Biorgonomija se nenehno razvija in sam pojem biorgonomija je postal preozek, da bi zajel vse znanje in spoznanja, do katerih smo prišli. Zato sem to novo biorgonomijo preimenoval v INTEGRALNO BIORGONOMIJO kot novodobno metodo za duhovni razvoj in zdravljenje, ki je sestavljena iz spoznanj:

– Wilheima Reicha/orgonomija,
– Aleksandra Lowena/bioenergija,
– Rafaela Rosena in Naomi Feinberg – biorgonomija,
– Živorada Mihajloviča Slavinskega/psihoenergijske transformacije travmatičnih izkušenj iz tega in prejšnjih življenj
– Dr. Arturja Janova/travm, ki smo jih dobili v času bivanja v maternici,
– Sergeja Nikolajeviča Lazareva/karmična diagnostika (vzroki težav, bolezni, slabe usode, vzroki okoliščin v katerih se nahajamo…),
– težav zaradi vpliva zavestnega škodljivega delovanje drugih oseb (črne magije)…,
– odkrivanja negativnih podzavestnih programov in njihovo reprogramiranje (nezmožnost sprejemanja odločitev, neodločnost, raznih strahov, pogojeno obnašanje v raznih okoliščinah…).

Kot novodobna metoda integralna biorgonomija integrira in nadgrajuje zgoraj navedena spoznanja ter širi nov filozofski pristop k sodobnemu naravnemu zdravljenju. Na ta način je tudi široko odprta za vse novosti in znanja, ki jih bodo prispevali predvsem tisti, ki se praktično ukvarjajo z zdravljenjem.

Učinkovitost integralne biorgonomije temelji na stopnji duhovnega razvoja tistega, ki z metodo dela. V primeru, če nimamo uvida in spoznanj o tem, kaj se dogaja na višjih ravneh po tem, ko posegamo v njih, lahko delamo samo na podlagi naučene tehnike – na mentalni ravni. Učinek pa je temu primeren, omejen in nepredvidljiv.

STRANSKI UČINKI ZDRAVLJENJA
Za razliko od medicinskega zdravljenja, ki običajno potisne simptome, se pri večini energijskih zdravljenj včasih simptomi še okrepijo. Nekateri temu pravijo reakcije, ki niso vedno prijetne. Izražajo se v obliki vrtoglavice, bolj pogostega odvajanja vode in blata, eksces na koži, bolečin v obolelih delih telesa in podobnega. Globoko potisnjeni simptomi, ki smo jih v preteklosti zdravili z zdravili, sedaj, ko imamo dovolj energije in ko se povečajo ozdravitveni potenciali, prihajajo na površje, ker smo jih sposobno ozavestiti in pozdraviti. Ker pa je večina navajena, da tablete takoj »primejo«, težko sprejema dejstvo, da se po energijski terapiji simptomi še povečajo. To povečanje izražanja simptomov je dober znak oziroma nam kaže, da smo na pravi poti razreševanja naših težav. To je tudi eden od najtežjih miselnih sprememb pri tovrstnem zdravljenju. Včasih tisti, ki se jim okrepijo simptomi, poiščejo pomoč zdravnika, ki potem »ugotovi«, da alternativno zdravljenje ni zanj in da mu samo škoduje, ker se mu simptomi povečujejo. Dobro je vedeti, da vse kar se nam pojavi v obliki simptomov, že obstaja znotraj nas in bi moralo slej kot prej priti na površje. (Zelo značilno povečanje simptomov pozna homeopatija. V homeopatiji povečanje in pojavljanje novih simptomov pomeni, da smo pravilno izbrali homeopatsko zdravilo in da se je začel proces zdravljenja).

Obstajajo pa tudi drugi »stranski učinki«, ki se kažejo v spremembi delovanja in komunikacije na sploh. Pogosto nekdo, ki je pred terapijo vrsto let živel v strahu, po terapiji zbere dovolj moči, da se postavi po robu tistim, ki so ga zlorabljali doma ali v službi.

 

Vam je bil članek všeč?

Facebook
Twitter
Linkdin
Pinterest

Komentiraj

Prijavi se na novice

*S poslanim e-mail-om soglašaš s Pogoji poslovanja.

Sledi nam:

Mogoče te zanima tudi