Meditacija Drevo življenja

Udobno se namestimo v sedečem položaju s sproščeno, vendar vzravnano hrbtenico. Večkrat globoko vdihnemo in izdihnemo. Zapremo oči in svojo pozornost osredotočimo navznoter, v srce in začutimo ritem srca. Večkrat vdihnemo in izdihnemo v srce. Nekaj trenutkov smo s pozornostjo v srcu in opazujemo dogajanje v njem. Nato s pozornostjo potujemo po delih telesa in z vdihi in izdihi sproščamo napetosti v telesu. Začnemo na nogah. Osredotočimo se na podplate in jih sprostimo, nato na noge in jih sprostimo. Premaknemo se v medenico in jo z vdihom in izdihom sprostimo, nato nadaljujemo s trebuhom, prsnim košem, hrbtom, sprostimo roke in ramena, vrat in glavo. Osredotočimo se na celo telo, globoko vdihnemo in izdihnemo skozi vso kožo. Telo je sproščeno. Dihamo počasi in enakomerno.

Za nekaj trenutkov se zopet osredotočimo na srce in od tam s pozornostjo potujemo po hrbtenici navzdol, vse do presredka in od tam po obeh nogah navzdol, do sredine podplatov. Od tam poženemo v zemljo korenine, debele, močne in zdrave korenine, ki segajo vse do središča Zemlje. Vstopamo v jedro Zemlje in dovolimo, da energija Zemlje, ki si jo lahko vizualiziramo kot tok močno rdeče barve, ki se steka po koreninah navzgor vse do podplatov in skozi podplate vstopi v naše telo, napolni noge in medenico, napolni trebuh, se dviga v prsni koš in ramena, se zlije po hrbtu navzdol, razširi se v vrat in napolni glavo. Živo redeča svetloba žari skozi vsako celico našega telesa, napolni naše telo z vitalnostjo in milino in ko prekipevamo od energije, jo z izdihom sprostimo skozi vrh glave v Kozmos, od koder se bo vrnila v Zemljo. Nato si vizualiziramo oblak bleščeče bele svetlobe nad nami, ki se spremeni v steber luči in mi dovolimo, da bleščeče bela svetloba vstopi skozi vrh glave v naše telo, napolni glavo in vrat, napolni ramena in roke, se zliva po hrbtu navzdol, prežari prsni koš in trebuh, napolni medenico in se zlije v noge. Celo telo se koplje v bleščeče beli svetlobi, ki nam prinaša zaupanje v življenje in mir. Vse celice našega telesa prekipevajo od energije in nato tok svetlobe sprostimo z izdihom skozi presredek v Zemljo, od koder se bo energija vrnila v Kozmos.

Za trenutek pozornost ustavimo in zazremo v pretok zemeljskega in kozmičnega toka. Opazujemo, kako se zlivata v en tok in nas napolnjujeta z mirom in ljubeznijo. Mir in ljubezen preplavita vsa naša čustva in napolnita misli, ki se umirijo in potihnejo. Nastaja tišina. Mir in ljubezen preraščata v srce. Srce se umiri, nastaja prijetna praznina v kateri počivamo. V tem stanju ostanimo kolikor časa želimo.

Pozornost počasi osredotočimo na celo telo. Začutimo glavo, vrat, ramena in roke. Začutimo prsni koš, hrbet, trebuh in medenico. Začutimo noge in stik s tlemi. Začutimo celo telo. Naša pozornost je tukaj in sedaj. Večkrat vdihnemo in izdihnemo in ko smo pripravljeni odpremo oči.

Vam je bil članek všeč?

Facebook
Twitter
Linkdin
Pinterest

Komentiraj

Prijavi se na novice

*S poslanim e-mail-om soglašaš s Pogoji poslovanja.

Sledi nam:

Mogoče te zanima tudi