Športno društvo Partizan Dolsko

ŠPORTNO DRUŠTVO PARTIZAN DOLSKO

Avtor: MIHA BANDALO, predsednik društva

Športno društo Partizan Dolsko ima zelo dolgo zgodovino. Njegovi začetki segajo v leto 1910, ko je bilo vzporedno s Prosvetnokulturnim društvom ustanovljeno tudi Telovadno društvo Dolsko, v katerem so gojili težko atletiko, predvsem rokoborbo in boks. Od začetka prve svetovne vojne leta 1914 do leta 1920 je delovanje v društvu zamrlo. Potem pa so v 30. letih delovanje obudili in začeli še z orodno telovadbo. Prva težkoatletska, rokoborska tekmovanja so bila v dvoranici pri sveti Heleni. V sklopu TVD Partizan je bil kasneje na pobudo Marjana Lautarja, ki je bil prvi povojni predsednik društva, ustanovljen še smučarski klub. Prirejali so tekmovanja v smučarskem teku in skokih. Zgradili so skakalnico v Petelinjah. V 70. letih je bila v tedanjem TVD Partizan najbolj dejavna namiznoteniška sekcija, ki jo je osnoval pokojni Janez Tomšič. V tem času je bila v Dolskem dograjena tudi asfaltna ploščad pri kulturnem domu in razmahnil se je mali nogomet. Športni veterani so začutili priložnost in obnovili športno društvo Partizan Dolsko v obliki, kot deluje še danes.

Danes se v društvu želimo aktivno ukvarjati s športom in za šport navdušiti mlade. Organizirati želimo prireditve, ki bi privabile več športnih navdušencev iz naše občine. Namen teh prireditev je združiti generacije ob športnem udejstvovanju. V svoje vrste želimo vključiti čim več članov, ki se želijo rekreirati v sklopu sekcij in skupin, ki delujejo v društvu.

Najbolj organizirana skupina v društvu je kolesarsko tekaška sekcija, poleg nje v društvu delujejo še naslednje vadbene skupine:
Aerobika in pilates, Košarka, Mali nogomet in Namizni tenis.

Vsako leto organiziramo več športnih prireditev:
tradicionalna Novoletni tek in Trim liga v malem nogometu, Gorski tek na Murovico in Gozdni tek Ajdovščina, Namiznoteniški turnirji in Občinski, Odprti in Jesenski košarkarski turnirji.

Organizacija društva:
Izvršni odbor sestavljajo:
dr. Miha Bandalo (predsednik), Marko Bokalič, Sebastjan Kokalj,
Matevž Bokalič, Tomaž Tičar, Branka Čič in Darjan Mihelič
Nadzorni odbor:
Ana Bokalič, Nika Kokalj in Gorazd Brodnik

Vam je bil članek všeč?

Facebook
Twitter
Linkdin
Pinterest

Komentiraj

Prijavi se na novice

*S poslanim e-mail-om soglašaš s Pogoji poslovanja.

Sledi nam:

Mogoče te zanima tudi