Knjiga

Maja Megla: SMEM BITI TO KAR SEM

Foto: Nada Žgank (Viva.si)

Maja Megla

SMEM BITI TO KAR SEM

Knjiga SMEM BITI TO KAR SEM, avtorice Maje Megla je vodnik po človekovih temeljnih pravicah in psiholoških mehanizmih, pripovedovan skozi avtoričino osebno življenjsko zgodbo in osvetljen s spoznanji iz psihologije, (nevro)znanosti in duhovnosti.

“Ustvarjanje najboljšega sebe je najžlahtnejša oblika umetnosti.”

Zlorabe (spolne, fizične, čustvene), travme, rane in programiranja otroštva so oblikovali očala, skozi katera vidimo, doživljamo, razumemo in interpretiramo sebe, druge in svet. Živimo življenje, ki ga ustvarjajo naša prepričanja, naše vedenje in obrambe, naši odzivi.

Če hočemo zgraditi drugačno prihodnost, moramo spremeniti psihološke mehanizme, ki so nastali v preteklosti. V možganih moramo ustvariti nove nevronske povezave.

Smem sebe postaviti na prvo mesto?  Smem izražati svoja čustva? Smem imeti vselej svoje mnenje? Smem poskrbeti za svoje potrebe? Smem imeti lastne vrednote in izbire? Smem biti nepopoln/a? Smem delati napake? Smem postavljati meje? Smem biti srečen/a? Smem biti to, kar sem?    

Maja Megla je dolgoletna novinarka in urednica (Mladina, Delo). Diplomirala je iz primerjalne književnosti in v novinarskem času pisala pretežno o kulturi in sodobni umetnosti. Njen prvenec Stres, kuga sodobnega časa, je postal knjižna uspešnica.

Vam je bil članek všeč?

Facebook
Twitter
Linkdin
Pinterest

Komentiraj

Prijavi se na novice

*S poslanim e-mail-om soglašaš s Pogoji poslovanja.

Mogoče te zanima tudi