Knjiga

Vstanimo v suženjstvo zakleti! Stop smrtonosni igri polov!

pater KAREL GERŽAN

Vstanimo v suženjstvo zakleti! Stop smrtonosni igri polov!

Zvez globalnega imperija bo hlastala, dokler bo imela po čem. Je nenasitna. Kdaj se bomo zganili? Ko nam bo odžrla najdražje – ne le to, kar imamo navzven -, ko nas bo v izkoriščanju odtujila, da bi nas lažje razžrla tudi navznoter? Za tako nezavidljiv položaj je kriva tudi naša slepa vdanost. Saj menda nismo naivni bedaki! Vstanimo iz suženjstva, mi, ki smo pa sami naravi v suženjstvo zakleti!

Čas je dozorel! … Začeti moramo pri sebi, nadaljevati moramo med najbližjimi in potem moramo širiti krog sprave med vse, s katerimi smo si dani v sožitje. Nobena razlika v narodnosti, kulturi, religiji … ni razlog, ki bi lahko kar koli (v nas ali zunaj nas) vodil v dvobojevanje. Različnost nam je dana za dopolnjevanje in sodelovanje.
Če ne bomo znali sami za osebno in skupno dobro (z)voziti svoje spolizirane narave (in z njo), nas bodo po njej (po)vozili drugi – za interes Imperija, seveda: če se ne bomo naučili (s)hoditi s svojo problematično razdeljenostjo (z levo in desno nogo), nas bodo za interes Imperija usmerili, da se bomo med seboj (po)teptali.

Založba Sanje, d.o.o., 2016

Vam je bil članek všeč?

Facebook
Twitter
Linkdin
Pinterest

Komentiraj

Prijavi se na novice

*S poslanim e-mail-om soglašaš s Pogoji poslovanja.

Mogoče te zanima tudi