Knjiga

ŽIVLJENJE – SMRT – ŽIVLJENJE: Adrian P. Kezele

ADRIAN PREDRAG KEZELE

ŽIVLJENJE - SMRT - ŽIVLJENJE

Odkrivanje pravega pomena umiranja in smrti

Razmislite o naslednjem: poleg rojstva je smrt edina izkušnja, ki jo bo doživel vsak človek! Vse drugo, vse kar sledi rojstvu -življenjske okoliščine, dogodki, izkušnje, itd. -, lahko preskočite, razen smrti. Nekateri ljudje nikoli ne bodo izkusili topline družinskega doma. Nekateri ne bodo nikoli doživeli ljubezni. Nekateri nikoli ne bodo imeli otrok, nikoli ne bodo bolni, nikoli ne bodo leteli z letalom, plavali v morju, prebrali knjige, imeli veliko denarja, se vzpeli na goro, obiskali Indije … Zamislite si, kar si želite, a vsaka izkušnja je le možnost, ni gotovost. Vsaka, razen smrti. Smrt bomo doživeli vsi. Če je tako, potem bi nas morala zanimati. Morali bi poskrbeti, da izvemo vse, kar se lahko ve o edini skupni izkušnji, ki čaka vsakega človeka.

A zaradi strahu si zatiskamo oči pred tem znanjem in celo pred samim obstojem smrti. O tem ne želimo poslušati, misli o umiranju odganjamo, kolikor dolgo lahko. Z eno besedo: smrti se bojimo. Ta strah je posledica neznanja. Ko bi svoj um in srce odprli znanju o življenju, bi hitro občutili, kako strah izginja ter odstopa prostor razumevanju in ljubezni. Da, točno tako, poučen z znanjem se strah pred smrtjo pretvori v ljubezen do življenja.

To je knjiga, ki bi jo moral vsak, po možnosti že v mladosti, ne samo prebrati, temveč tudi dobro preučiti. Če vas čaka še dolgo življenje, vam bo knjiga pomagala, da ga izpolnite s samozaupanjem in gotovostjo. In če ste se že približali času odhoda, boste v njej našli neizčrpen vir modrosti, ki vam bo vrnil upanje, srečo in mir.
KNJIGA VAS OSVOBODI OBČUTKOV STRHU, BOLEČINE, TRPLJENJA IN IZGUBE.

Vam je bil članek všeč?

Facebook
Twitter
Linkdin
Pinterest

Komentiraj

Prijavi se na novice

*S poslanim e-mail-om soglašaš s Pogoji poslovanja.

Mogoče te zanima tudi