Knjiga

Billy Idol: PLEŠEM SAM S SEBOJ

Billy Idol

"Plešem sam s seboj"

Brezupno sem razpet med dobrim in zlim , med upornikom in svetnikom, med spolnim obsedencem in menihom,  med poetom in duhovnikom, med demagogom in človekom iz ljudstva.  /…/ In vse, prav vse, sem iskreno in od srca  zapisal črno na belo. 

William Albert Michael Broad je širnemu svetu bolj znan ko Billy Idol, samosvoj, uporniški in nekonvencionalni pankroker. Je eden najzgodnejših arhitektov pankrokovskega stila in zvoka, ki se j s svojo porogljivo privihano zgornjo ustnico in dvignjenimi pesmi prebil v svet mainstreamovskega popa in postal eden prvih megazvezdnikov MTV-ja.

Billy Idol, ki še danes velja za pravo ikono rokenrola, v svoji avtobiografiji predstavlja vznemirljivo, šokantno, eksplicitno seksualno in politično nekorektno, mestoma pa nadvse presunljivo pripoved o svoji poti do slave. Spremljamo ga od prvih korakov v glasbeni svet, ki jih opravi kot vodja pionirskega pankovskega benda Generation X, do skrajno dekadentnega življenja na prestolu plesnega rokovskega kraljestva, ki mu je vladal več desetletij.

Billy Idol nam zgodbo svojega življenja predstavi z isto nastopaško ognjevitostjo, ki njegove oboževalce privlači že več desetletij. Ker takšno je pač življenje, pravi, včasih grenko sladko tako kot Sweet Sixteen, včasih temačno in čemerno kot Eyes Without a Face, ali pa vzklika in vriska od veselja tako kot Rebel Yell.

Spoznajte Billyja Idola kot živahnega, zajedljivega,ciničnega in nadvse
duhovitega kronista lastne glasbene kariere.

Prevajalec Martin Jankovič

Vam je bil članek všeč?

Facebook
Twitter
Linkdin
Pinterest

Komentiraj

Prijavi se na novice

*S poslanim e-mail-om soglašaš s Pogoji poslovanja.

Mogoče te zanima tudi