Rajmond Debevc obranil oba naslova državnega prvaka

STRELSKA ZVEZA SLOVENIJE

Avtor: PETER GOLOB

14. 9. 2020

V Strelskem centru Gaj-Pragersko je Strelsko društvo Svečina izvedlo 30. Državno prvenstvo RS s puško in pištolo 50m za vse kategorije in discipline v katerih je bilo dovolj prijavljenih tekmovalcev.  Oba dneva so bili pogoji za tekmovanje dobri, ni pa bil dosežen noben državni rekord. Glede na prejšnja leta pa je bila udeležba skromnejša, kar je verjetno vzrok letošnja situacija glede Sars CoV-2, saj je bila sezona močno okrnjena in ni bilo treningov.

Med člani s puško je oba naslova državnega prvaka obranil Rajmond Debevec, članica Živa Dvoršak v disciplini leže in mladinka Sara Slak v disciplini trojnega položaja. Nik Matek pa je lanskemu naslovu med kadeti tokrat dodal naslov državnega prvaka med mladinci leže.

Z devetnajstimi prijavljenimi tekmovalci so bili najštevilčnejši udeleženci iz SD Olimpija. Največ odlično pripravljenih tekmovalcev jim je prineslo tudi osvojitev prvega mesta med prejemniki medalj in pokalov ( 6-3-1). SD Dušam Poženel Rečica je s tretjim številom nastopajočih po medaljah na drugem mestu ( 4-1-2), SD Kovinar Ormož pa je po številu medalj na tretjem mestu (2-2-1).

Sobota:                                                                                                                                                             V konkurenci članov s puško 50m leže je suvereno obranil naslov državnega prvaka Rajmond DEBEVEC (OLI) z rezultatom 624,0 kroga. Ostala dobitnika medalj sta zadela 613,3 kroga, vendar je z boljšo zadnjo serijo drugo mesto osvojil Avguštin MAUČEC (ŠKT) in tretje njegov klubski kolega Robert MARKOJA (ŠKT). Ekipno so slavili tekmovalci SD Štefan Kovač Turnišče pred SD Olimpija in SD Kovinar Ormož.

Enajst krogov prednosti si je pristreljal s pištolo Boštjan SIMONIČ (JKM) in tako štirim naslovom iz preteklih let (nazadnje 2007) dodal naslov državnega prvaka s pištolo 50m tudi v letu 2020. Mladinec Amadej SLAK (GRO), kateri je bil prestavljen v starejšo kategorijo je suvereno opravil z nastopom in zaostal le za zmagovalcem z doseženim rezultatom 521 krogov. Lanskoletni zmagovalec Aleksander CIGLARIČ (JKM) je z istim rezultatom in eno notranjo desetko manj osvojil tretje mesto. Peti naslov državnega prvaka je osvojilo SD Jože Kerenčič Miklavž, sledi SD Grosuplje in SK Brežice.

S četrtim naslovom državne prvakinje v članski konkurenci je Živi DVORŠAK (OLI) uspelo obraniti naslov prvakinje s puško 50m leže. Urška HRAŠOVEC (1PB) je bila druga in Urška KUHARIČ (KOR) tretja.

Nik MATEK (DPR) je v konkurenci mladincev s puško 50m leže lanski zmagi med kadeti tokrat dodal še zmago med mladinci z lepo prednostjo pred drugo uvrščenim Patrikom JAKOPIČEK (1PB). Tretje mesto je osvojil Jernej KUŠAR (OLI). Ekipno so nastopili tekmovalci SD Olimpije.

Po dveh naslovih prvakinje med starejšimi deklicami s serijsko puško se je tudi med kadetinjami Zoja KALIN ( DPR) dobro spoprijateljila z drugačno puško in zmagala. Državna podprvakinja je postala Ana Nuša DETELA (TRB), z bronom pa se je okitila Sara SLAK (GRO). Ekipno so nastopile kadetinje SD Dušan Poženel Rečica.

Starejši dečki in deklice so imeli nastop le v disciplini leže, saj jih je bilo premalo prijavljenih tudi za trojni položaj. Med starejšimi dečki je zmagal Mišo HARI (MSO) pred Andražem KARDELJ KRESALOM (OLI) in Blažem STRNADOM (DPR). Ekipno so rezultat zabeležili iz SD Olimpija.

Lea MARN (OLI) je po lanskemu tretjemu mestu tokrat zmagala z rezultatom 267 krogov. Nika SKUBIC (KIS) je bila druga in Vita JAKŠE (1PB) tretja. Ekipno so nastopila iz SD 1. Pohorski bataljon Ruše.

Nedelja:                                                                                                                                                        Tekmovalci so se pomerili v treh starostnih kategorijah discipline trojnega položaja s tem, da so mladinke tekmovale med članicami in mladinci med člani.

V svoji kraljevski disciplini 3×40 je že triindvajsetič naslov državnega prvaka osvojil Rajmond DEBEVEC (OLI). Vse do zadnjih strelov pa je bilo v zraku kateri tekmovalec bo osvojil žlahtnejšo medaljo, saj sta bila Markoja in Kandare vseskozi skupaj. Naposled je bolj izkušeni Robert MARKOJA (ŠKT) s krogom prednosti osvojil drugo in Erik KANDARE (CER) tretje mesto. Ekipno so tekmovali iz SD Kovinar Ormož.

Po dveh sezonah v članski konkurenci in medaljah srebrnega ter bronastega leska je letos po napetem finišu uspelo Klavdiji JEROVŠEK (GRO) s krogom razlike ugnati našo olimpijko Živo DVORŠAK (OLI). Tretje mesto je s šestimi medaljami v trojnem položaju na državnih prvenstvih osvojila Urška KUHARIČ (KOR).

Sedem prijavljenih tekmovalk za trojni položaj je bilo dovolj, da so lahko kadetinje  tekmovale v svoji konkurenci. Sari SLAK (GRO) je z rezultatom 564 krogov uspelo obraniti naslov državne prvakinje. Za preostali dve medalji pa je bilo potrebno dodatno razvrščanje, saj so kar tri tekmovalke imele isti rezultat. Zoja KALIN (DPR) je bila druga z rezultatom 545 krogov, prav toliko je zadela njena sestra Iza KALIN (DPR), vendar je bilo izenačenje razrešeno šele po drugem nivoju. Brez medalje je z manj notranjimi desetkami ostala Zala JUNGER (1PB). Tudi v disciplini trojnega položaja so ekipno tekmovale samo kadetinje iz SD Dušan Poženel Rečica.*

Vam je bil članek všeč?

Facebook
Twitter
Linkdin
Pinterest

Komentiraj

Prijavi se na novice

*S poslanim e-mail-om soglašaš s Pogoji poslovanja.

Sledi nam:

Mogoče te zanima tudi